Cart empty

Izrada / Manufacture

Stvaranje gotovog primjerka

 

Put do gotovog primjerka započinje idejom i njenom skicom na papiru. Slijedi procjena težine izrade modela i procjena njegove ergonomije.

 

Izrada se temelji na upotrebi tradicionalnih tehnika obrade metala. To su kovanje, valjanje, lotanje, savijanje, brušenje, bušenje i poliranje.

Elementi koji se izrađuju tim tehnikama, završno se spajaju i time se dobiva nedovršeni primjerak kojemu ostaju na odabir dvije mogućnosti završne obrade.

Prva mogućnost je kao u obliku bakra kojemu se nanosi *patina nakon čega se predmet polira i na kraju zaštićuje od daljnje oksidacije nanošenjem posebnog laka za metal.

  I druga mogućnost završne obrade je kao bakar kojemu se metodom *galvanizacije dodaje površinski sloj srebra kvalitete 925/1000.  

Tako naneseno srebro, ne sadrži metal nikal koji potencijalno kod nekih osoba može uzrokovati alergijsku reakciju na koži.

 

Svaki primjerak pojedinog modela izrađuje se ručno, i tako predstavlja svojevrsni unikat na čemu se temelji njegova konačna vrijednost.

*patina je zaštitni crni sloj koji štiti bakar od oksidacije ( prirodnog procesa, "zelena boja" )

*galvanizacija je praktična primjena elektrolize za oplemenjivanje, poljepšavanje i pojačavanje površine predmeta prevlačenjem određenim metalom